Beleef met Wielerbus.nl je ultieme uitdaging

A d v e r t o r i a l
Wil je met een groep fietsers deelnemen aan een fietsevenement dat wat verder van huis ligt? Dan wordt het vervoer van mens-fiets-en-bagage al snel een flinke organisatie. Met de auto is het vervoer van de fietsen vaak lastig, met het vliegtuig wordt het er zeker niet makkelijker op. Speciaal hiervoor is er nu: Wielerbus.nl

Verschillende soorten mountainbike parcours

De tijd dat mountainbikers gewoon een veld- of bosweggetje insloegen en op die manier hun routes reden is al lang achterhaald. De trend is dat er voor mountainbikers specifieke mountainbiker-parcoursen worden aangelegd. Naast een grotere veiligheid door het scheiden van de verschillende soorten sporters/wandelaars bestaat hierdoor de mogelijkheid om de mountainbike-parcoursen uitdagender en veelzijdiger te maken. De verschillende soorten parcoursen hebben allemaal coole namen, maar wat betekend het nu eigenlijk allemaal?

Bart Brentjens Challenge 2015

Als wegrenner moet je af ten toe iets anders doen. De maand oktober is dan ook vaak mijn 'mountainbikemaand' en dus besloot ik dit jaar om de Bart Brentjens Challenge te rijden. Natuurlijk is Zuid-Limburg onze achtertuin en het bestuderen van de route maakte me ook meteen enthousiast. Bijkomend detail is dat ik 2 dagen voor de Challenge een nieuwe (29-er) mountainbike kocht, waardoor het toch een spannend debuut werd op deze tocht. Om het maar meteen serieus aan te pakken had ik ingeschreven voor de langste afstand: 110 km met 2000 hoogtemeters.

Zoeken

Sponsored Links