Review: Retro wielershirt van Molteni, Stap in de voetsporen van de helden van weleer

Menig wielerliefhebber heeft beelden op zijn netvlies gegrift staan van de helden van vroeger. Bijvoorbeeld Eddy Merckx in zijn Molteni wielershirt die meerdere malen de Tour de France won, legendarische gevechten leverde in Italië en van zijn tegenstanders geen tegenstand duldde. Deze wielerliefhebber kunnen nu zelf ook in de shirts van destijds gaan fietsen, omdat er nu retro wielershirts op de markt zijn. Wij testten een Molteni shirt, geleverd door Wieleroutfits.nl

Shirt van vroeger

Net zoals de wielerrenners van vroeger minder technisch hoogwaardige fietsen hadden, was ook de kwaliteit van de kleding heel anders dan tegenwoordig. Men reed destijds immers in wollen truien. Niet omdat men dat zo prettig vond, maar simpelweg omdat er geen betere alternatieven voorhanden waren. Wol was natuurlijk niet heel erg prettig, zowel in goed/warm weer als in slecht/nat weer. De eigenschappen van wol onder deze omstandigheden zijn namelijk niet heel erg ideaal voor wielrenners. Wel waren de truien van weleer best mooi en juist daarom herinneren we ons deze truien nog goed.

Retro shirts

Ook al zijn de truien van vroeger zo mooi, om tegenwoordig in een wollen trui te gaan fietsen moet je toch wel een heel erg grote liefhebber zijn. De moderne grotendeels polyester truien zijn namelijk veel aangenamer. Ze hebben niet alleen een betere pasvorm, maar ook onder de verschillende weersomstandigheden zijn deze moderne truien comfortabeler. Voor de wielerliefhebber die toch met een knipoog naar het verleden wil fietsen zijn er tegenwoordig retro truien beschikbaar. Dit zijn moderne truien, met alle voordelen van dien, maar wel met de layout van vroeger.

Molteni en anderen

Wij ontvingen van Wieleroutfits.nl een Molteni wielershirt. In dit shirt heeft Eddy Merckx lang gereden en de versie die wij ontvingen is voorzien met Eddy's regenboogstrepen. Wieleroutfits.nl levert echter een breder scala aan retro shirts, waaronder bijvoorbeeld Bic, Bertin/Milremo, Morvelo/Flandrien, Le Coq Sportif Eroica en anderen.

Pasvorm

Of een shirt goed zit of niet is vaak een kwestie van smaak, dus het is moeilijk om daar in een review iets over te zeggen. De ene persoon heeft een voorkeur voor wielershirt/broeken van merk X, terwijl een ander de voorkeur geeft aan merk Y. Wat dat betreft zijn de retro shirts van Wieleroutfits.nl een shirt als alle anderen.

Onze mening

Wij hebben het shirt in de praktijk getest en vonden het prima zitten. Enig minpuntje, maar dat is een persoonlijk iets, is het feit dat de ritssluiting een beetje iel is uitgevoerd. Daarin is dit shirt echter zeker niet uniek, er zijn meerdere wielershirts die een dergelijke sluiting hebben. Ons persoonlijk puntje hierover is het feit dat dit onder het fietsen vaak iets lastiger te openen/sluiten is. Wat we wel weer erg prettig vonden aan het Molteni shirt, is het feit dat dit shirt is voorzien van een vrij lange rits. Hierdoor kun je juist in de warme dagen het shirt flink open zetten om op die manier de koeling van je lichaam een beetje te reguleren. Voor de volledigheid melden we nog dat het door ons geteste retro-shirt geproduceerd is in Polen.  

We danken www.wieleroutfits.nl voor het beschikbaar stellen van het geteste wielershirt.

Meer informatie: wil je meer weten over de retro wielershirts, ga dan naar www.wieleroutfits.nl

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken

Sponsored Links